ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undersökning: De som äter utländsk mat ser mer positivt på invandring

Filip Häggberg · 28 Sep 2017
Uppdaterad 28 Sep 2017
Av de som gillar indisk mat tycker fler än 8 av 10 att invandring berikar Sverige.

Av de som gillar indisk mat tycker fler än 8 av 10 att invandring berikar Sverige. Foto: Shutterstock/IBL


Svenskar som tycker om internationell mat tycker i större utsträckning att invandring har berikat Sverige än de som gillar husmanskost och snabbmat. Det visar en ny undersökning från Demoskop.

klar

Artikellänk är kopierad

Personer som gärna äter mat från Mellanöstern, Indien eller vegetariskt har en mer positiv syn på invandring än personer som tycker om snabbmat och husmanskost. Det visar en undersökning från Demoskop, gjord på uppdrag av matproducenten Sevan.

I undersökningen, som har 1 219 respondenter och är riksrepresentativ, svarade svenskarna på vad de har för matpreferenser och vad de har för syn på andra kulturer.

Av de som svarade att de tycker om mat från Mellanöstern svarade 90 procent att de tycker att invandring har berikat Sverige, medan 49 respektive 62 procent av de som gillar snabbmat och husmanskost håller med om det påståendet.

Undersökningen visar också att personer som hellre äter internationell mat i större utsträckning umgås med människor som invandrat till Sverige.

pil
Påstående: Invandring har berikat Sverige

Personer som tycker om Mellanösternmat: 90 procent håller med

Indiskt: 82 procent

Vegetariskt: 81 procent

Mexikansk: 77 procent

Thailändsk: 76 procent

Medelhavsmat: 74 procent

Kinesisk: 68 procent

Husmanskost: 62 procent

Snabbmat: 46 procent

pil
Fakta: Om undersökningen

Undersökningen utfördes av Demoskop på uppdrag av Sevan och omfattar 1 219 intervjuer. Demoskops onlinepanel är telefonrekryterad och baserad på ett riksrepresentativt slumpmässigt urval. Undersökningen pågick från 24 juli till 6 augusti 2017.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro