ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Undersökning: Här är krypen som plågar oss mest på sommaren

Valerie Kaspersen · 30 Jul 2018
Uppdaterad 30 Jul 2018
Svenskarna utser myggor till de mest irriterande insekterna, visar en ny undersökning.

Svenskarna utser myggor till de mest irriterande insekterna, visar en ny undersökning. Foto: Pixabay


Bad, sol och semester är positiva saker som förknippas med sommaren. Men även insekter hör de varma månaderna till. Metro har listan på vilka insekter vi stör oss mest på under sommarmånaderna.

klar

Artikellänk är kopierad

I en ny undersökningen från Yougov, gjord på uppdrag av Metro, koras myggan till de mest irriterande insekten, följd av fästingar och getingar.

Ljusa kläder skyddar

Insekter och kryp kan förstöra sena sommarkvällar vid sjön och i trädgården. Men det går att skydda sig. Myggexperten Ynge Brodin på Naturhistoriska riksmuseet rekommenderar ljusa kläder.

– För att vara helt säker måste du täcka dig själv helt med kläder, då kommer inte myggorna åt dig. Allra bäst fungerar ljus klädsel som stör myggorna extra mycket. Massa kläder kan ju dock bli obekvämt om det är väldigt varmt ute, säger han. 

Gillar inte onaturliga dofter

Andra tips är att använda sig av extra starkt schampoo och parfymer. Onaturliga dofter är något mygg inte är vidare förtjusta i. Att inte dricka alkohol kan också minska chansen att bli stucken.

– När du dricker alkohol utsöndrar kroppen mer koldioxid än vanligt och myggen tycker om koldioxid, säger Yngve Brodin.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro