ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undersökning: Så genomskådade vi lögnen om tomten

David Peterson · 24 Dec 2018
Uppdaterad 24 Dec 2018
Oftast är det tomtekostymen som sätter stopp för tron på jultomten.

Oftast är det tomtekostymen som sätter stopp för tron på jultomten. Foto: TT


Oftast är det tomtekostymen som sätter stopp för tron på jultomten. Mer än hälften av svenskarna fick reda på att tomten inte finns på egen hand när de kände igen personen bakom masken. Det visar en undersökning från Yougov.

klar

Artikellänk är kopierad

Majoriteten av svenskarna avslöjade tomtebluffen på grund av dålig maskering. I en undersökning från Yougov svarar 57 procent att de fick reda på att tomten inte finns genom att de kände igen personen bakom tomtemasken.

Om du vill att tron på tomten ska överleva så länge som möjligt bör du alltså införskaffa ett bra skägg, en bra tomtekostym och ett gäng renar, gärna flygande, med tillhörande släde.

Föräldrar avslöjar

Ett fåtal svenskar, 3 procent, fick drömmen om tomten kraschad av media, enligt undersökningen. Något fler, 9 procent, fick mysteriet kring tomten förstört av en vän.

Men för dem som inte lyckas lista ut tomtebluffen på egen hand är det vanligast att en förälder ingriper och berättar att tomten inte finns. På så sätt fick 14 procent reda på sanningen.

För 11 procent avslöjades tomtes icke-existens av en släkting, enligt undersökningen.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro