ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Undersökning: Väljarnas förtroende för politikerna rasar

David Peterson · 6 Jan 2019
Uppdaterad 6 Jan 2019
Allra sämst går det för Centerpartiet i undersökning.

Allra sämst går det för Centerpartiet i undersökning. Foto: TT


Förtroende för politikerna störtdyker efter de segdragna regeringsförhandlingarna. Förtroendet för toppolitikerna har sjunkit för 75 procent av väljarna, rapporterar Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Allra sämst går det för Centerpartiet i undersökning som publicerats i Expressen.

– Bland dem som menar att processen har försvagat deras förtroende för ledande politiker är C-kritiken än mer påtaglig. I den gruppen är det hela 85 procent som anser att Centerpartiet har skött sig dåligt under processen, säger Peter Santesson, opinionschef på Demoskop som gjort undersökningen, till tidningen.

Även L tappar

Men även Liberalerna tappar i förtroende bland väljarna. Den långa regeringsbildningsprocessen har knappast stärkt partierna, enligt Peter Santesson.

– Visserligen är de egna väljarna inte lika kritiska, men även deras egna väljare är klart mer kritiska än de andra partiernas väljare är mot sina respektive partier, säger han till Expressen.

Även andra väljare, både till höger och vänster om Liberalerna och Centern, är kritiska mot mittenpartierna. Bland Liberalernas och Centerns egna väljare är förtroende något bättre – 22 procent av de två partiernas väljare är kritiska mot Centerns agerande och 20 procent mot Liberalernas.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro