ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undrade om en sverigedemokrat försökte göra sig rolig”

Sofi Tagesson · 23 Sep 2014
Uppdaterad 23 Sep 2014

Foto: Facebook/Sten Jakobsson


En bild på vad som ser ut att vara en tiggare utanför en mataffär, iklädd en jacka med Sverigedemokraternas logga på ryggen cirkulerar just nu på nätet. Är den äkta? Är det ett skämt? Mannen som tagit bilden, Sten Jakobsson från Motala, är säker på att den är äkta.

klar

Artikellänk är kopierad

Sten Jakobsson berättar hur han för några dagar sedan åkte förbi mataffären i Motala och i ögonvrån tyckte sig se en tiggare iklädd en jacka från Sverigedemokraterna .

– Direkt efter var det en rondell, så jag åkte tillbaka och parkerade bilen och såg då den här personen sitta med ryggen mot mig. 

Först trodde han att det var ett skämt eftersom även pallen tiggaren satt på var gul och blå.

– Då tänkte jag att det kanske var en sverigedemokrat som försökte göra sig rolig på något sätt, säger han.

Men när han gick fram såg han att det faktiskt var en tiggande romsk kvinna som satt där i jackan och sträckte fram en mugg.

– Jag är helt övertygad om att det var äkta. Jag är till 99,9 procent säker på att det var en äkta tiggare som satt där, säger han.

Hur kvinnan fått tag på jackan är dock fortfarande ett frågetecken. Sten Jakobsson frågade henne inte, och eftersom bilden har fått stor spridning på olika sociala medier spekuleras det nu på olika forum på nätet om det hela är ett skämt eller inte. Eller om det helt enkelt är någon som bara velat ge kvinnan en varm jacka – olyckligtvis med Sverigedemokraternas logga på.

– Är det en sverigedemokrat som har gjort sig lustig, eller är det någon som inte är sverigedemokrat som har gjort sig lustig? Är det ett statement på något sätt? Det är ju väldigt svårtolkat. Alla tolkar ju det på sitt sätt, säger Sten Jakobsson.

Inför valet hade Sverigedemokraterna flera uppmärksammade kampanjer med budskap om tiggeri.

LÄS MER:

►Nej, tiggare styrs inte av kriminella ligor

►Efter ledningsmöte: SL låter SD:s affischer vara kvar

klar

Artikellänk är kopierad

Sofi Tagesson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro