ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undvik svärmor - träffas i naturen

Petra Axlund · 7 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Adam Alvermark och Maria Eliadis, båda från Visby, har varit ett par i ett och ett halvt år. – Det blir så lätt mysigt på sommaren, det finns så mycket att hitta på, säger Maria.

Adam Alvermark och Maria Eliadis, båda från Visby, har varit ett par i ett och ett halvt år. – Det blir så lätt mysigt på sommaren, det finns så mycket att hitta på, säger Maria. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Att ha semester kan vara påfrestande för relationen. Plötsligt tvingas man umgås med sin partner dygnet runt och förväntningarna på att man ska ha trevligt är skyhöga. – Det är inte konstigt att sexlusten försvinner när man sitter hopklämda i en stuga tillsammans med svärmor, säger Katerina Janouch, sex- och samlevnadsexpert.

SKA VARA PERFEKT På semestern ska allt vara perfekt. Man ska umgås med familj och vänner, få en snygg solbränna, ha tur med vädret och dessutom få tillbaka gnistan i sitt förhållande. Det är nu som man ska göra allt det där man inte hunnit under året. Men vad gör man om det regnar, ungarna bråkar, stugan är full av släktingar man egentligen inte gillar och sexlusten är som bortblåst? – Det finns för många måsten på semestern så det är inte konstigt att många får prestationsångest. Just det faktum att allt ska vara så perfekt är otroligt stressande, säger Katerina Janouch, sex- och samlevnadsexpert. – Det är viktigt att man först pratar igenom vilka förväntningar man har på semestern och att man försöker få tid att umgås med sin partner utan barn och släktingar. Ett sätt kan vara att man faktiskt stannar kvar i stan medan barnen är på landet med mormor.

INGA ENKLA LÖSNINGAR Tyvärr finns inga enkla lösningar på hur man får det där perfekta semestersexet. Enligt Katerina Janouch är det bra att ta det lugnt i början av semestern, att gå ner i varv. – Det är viktigt att säga vad man själv vill, vad man har för bild av hur man vill att det ska vara men utan att kritisera sin partner. Det går inte att forcera fram sexlust, det kan ta tid för den att komma tillbaka om den varit borta länge. Och sitter man i en trång stuga hela sommaren och inte blir av med svärmor får man smita iväg på långa skogspromenader och satsa på utomhussex. – Det är kanske inte så mysigt med kottar, myror och tallbarr, men tar man med en filt och myggsprej kan det vara riktigt trevligt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro