ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ung ekobrottsling dömd till fängelse

Jonas Andersson · 6 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

EKOBROTT. En rekordung ekobrottsling dömdes i går till fyra års fängelse av hovrätten över Skåne och Blekinge.Den 24-årige mannen började göra affärer redan när han gick i skolan. En lyckad fastighetsaffär gjorde att han fick pengar att köpa företag. Sex bolag kom att ingå i hans koncern.

Nu döms han för skattebrott för 4,6 miljoner kronor och förmögenhetsbrott för 11,8 miljoner kronor. Han har bland annat lurat andra företag att ingå leasingavtal på falska grunder.Att så unga personer döms för ekobrott i mångmiljonklassen är mycket ovanligt. Gertrud Holm, chefsåklagare vid ekobrottsmyndigheten i Malmö, har tidigare sagt till Metro att mannen är den yngste person hon känner till som åtalats för ekobrott i den här omfattningen.

Lunds tingsrätt har tidigare dömt mannen till tre år och sex månaders fängelse för brotten. Men hovrätten påpekar i domen bland annat att ett 50-tal anställda berörts av konkurserna som följde på den ekonomiska brottsligheten.Han beläggs med näringsförbud i tio år. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro