ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unga akademiker vill helst jobba på Google

Josefin Svenberg · 12 Okt 2012
Uppdaterad 12 Okt 2012
Unga akademiker vill helst jobba på Google

Unga akademiker vill helst jobba på Google


Google och svenska storföretag som Ikea och Volvo hamnar i topp i rankningen av de mest attraktiva arbetsgivarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Google och svenska storföretag som Ikea och Volvo hamnar i topp när landets unga talanger rankar de mest attraktiva arbetsgivarna.

Nätjätten Google håller ett stadigt grepp om titeln som den mest idealiska arbets-givaren inom både teknik- och IT-området, men hamnar ”bara” på tredje plats på ekonomernas lista.

Det visar marknadsföringsföretaget Universums årliga undersökning där landets unga, yrkesverksamma akademiker får svara på vilka företag som är deras drömarbetsgivare.

– Vi är jätteglada över att vi fortfarande ligger i topp och att vi inte halkar ner i ingenjörskategorin som ju är grundbulten i vår verksamhet, säger Emma Stjernlöf, kommunikationschef på Google i Norden.

Förutom att de har många sökande till tjänsterna som annonseras ut, får Google också in många spontanansökningar.

– Vi jobbar väldigt medvetet med vår kultur och det är så klart något som vi försöker sprida. Faktum är att det mesta du hör om Google som arbetsplats är sant, säger Emma Stjernlöf.

Ett annat nytänkande ingenjörsföretag som utmärker sig på listan är musiktjänstföretaget Spotify, som kliver rakt in på topp tio inom alla tre områden.

– När man frågar unga talanger hur de tycker att en idealisk arbetsgivare ska vara så svarar de ofta innovativa, nytänkande och spännande – och de här företagen är just det, säger Daniel Wägerth, employer branding-specialist på Universum.

Karriärbarometern 2012 genomfördes mellan juni och september och besvarades av 8 635 så kallade ”young professionals” – personer under 40 år med akademisk bakgrund och mellan ett och åtta års arbetslivserfarenhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro