ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unga drogar sig med olaglig svamp

TT · 18 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen i Gällivare har informerats om att svampen toppslätskivling plockas och används som drog av ortens ungdomar. Den narkotikaklassade svampen innehåller den LSD-liknande och hallucinogena substansen psilocybin.- De som har till uppgift att övervaka och ingripa mot droganvändning inom vårt polisdistrikt är informerade, säger Eva Sjöström vid Gällivarepolisen till Norrbottens-Kuriren.

Toppslätskivlingen växer främst på välgödslade gräs- och ängsmarker i hela Sverige från de sydligaste spetsarna upp till fjällmarkerna i norr.Att inneha och smuggla narkotikaklassad svamp är ett narkotikabrott som kan ge allt från böter till fängelse i upp till tio år.- Användandet av så kallade magic mushrooms har förekommit i begränsad omfattning i tio års tid. Det jätteallvarliga är att det är mer utbrett i dag och att det gått ned i åldrarna, säger Dick Lannerblad, ungdomsledare vid IOGT-NTO/UNF.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro