ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unga luras på pengar av bedragare

Stockholm TT · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bedrägeriet går till så att bedragaren går fram till en ung person på stan och drar en snyfthistoria om att han eller hon blivit av med sina pengar och inte kan ta sig hem.

Bedragarna är bra på att vädja till sina offers medlidande. De brukar gråta och säga att de varit på begravning och antingen tappat sina pengar eller blivit bestulna. Nu har de inga pengar att ta sig hem, oftast till Göteborg.

Som garanti för att pengarna ska lämnas tillbaka gör de ett kontrollsamtal till en mobil som fungerar. Flera unga människor i åldrarna 20 - 30 år har på det här sättet blivit lurade på upp till ett par tusen kronor, som de förmås att plocka ut från bankomater.

När de ringer upp samma mobilnummer efter ett par dagar finns ingen abonnent.

Nu vill polisen varna allmänheten för bondfångeriet, för några pengar får de bedragna naturligtvis inte tillbaka. -Flera dömdes för liknande bedrägerier för att par år sedan. Nu tycks det ha kommit igång igen, säger kriminalkommissarie Johan Lindborg till TT. De två personer, som nu är i farten är en man och en kvinna, båda i 20-årsåldern.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro