ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unga män lurades in i kriminellt gäng

Evelina Olsson · 22 Jan 2013
Uppdaterad 22 Jan 2013
Unga män lurades in i kriminellt gäng

Unga män lurades in i kriminellt gäng Foto: Scanpix


När offren väl förstod vilken typ av förening” de gått med i var det för sent.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu åtalas tre män för att ha lockat in flera unga personer till organisationen Black and White Crew och därefter krävt dem på uppemot 5 000 kronor i utträdesavgift. Flera av offren tvingades låna pengar av sina föräldrar för att betala gängmännen. 

– Några av målsägandena uppfattade det som att de gick med i en förening där en grupp killar skulle ha kul tillsammans mot en månadskostnad, säger kammaråklagaren Amanda Elmfeldt.

De åtalade, som är i åldrarna 19–27, har vidgått att de varit medlemmar i Outlaws och att Black and White Crew är en stödförening till denna. 

Männen hade möten med sina unga rekryter på en restaurang i Höör där en del av hoten ska ha framförts. När offren framförde sin önskan om att lämna ”föreningen” fick de bland annat höra förtäckta dödshot som förtydligades med att gängmedlemmarna visade upp pistolliknande föremål. 

Ett av offren valde att via sin mamma lämna över 3 500 kronor till gängmännen som även skrev och undertecknade ett kvitto på betalningen. 

Kvittot är nu en del av åklagarens bevisning mot männen liksom ett antal anteckningsböcker och en ”Outlawspärm” med bland annat uppgifter om nya och gamla medlemmar samt   bötesbelopp. 

Åklagaren har även åberopat utdrag från Facebook, där hot framförts, samt en bild på en av de åtalade som denne själv ska ha lagt upp. På bilden syns mannen poserande med ett vapen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro