ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unga män misstänks för våldsam rånserie

Tobias Andersson Åkerblom · 4 Mar 2014
Uppdaterad 4 Mar 2014

Två unga män, 18 och 19 år gamla, ska ha legat bakom en serie våldsamma rån mot unga killar i Möndal. Männen greps tidigt på lördagsmorgonen och begärdes häktade i går.

klar

Artikellänk är kopierad

Rånen skedde enligt åklagaren mellan slutet av december och februari. Männen ska ha slagit till första gången på nyårsafton vid Mölndals station, enligt häktningsframställan. Sedan dess har ytterligare tre rån inträffat i samma område, det senaste i fredags – strax innan männen greps efter klockan fyra på lördagsmorgonen. På tisdagen häktades 18-åringen. På eftermiddagen var det även häktningsförhandling för 19-åringen, men när tingsrätten stängde fanns det fortfarande inte information om hur den gick.

– Jag anser attom inte det här avbryts så kommer brottsligheten att fortsätta, säger åklagaren Niklas Högdén.

De ska ha riktat in sig på unga killar och använt sig av både våld och hot. Tre rån ska de ha gjort tillsammans. 18-åringen ska ha även ha gjort ytterligare ett rån den 10 januari – i samband med det misstänks han dessutom för misshandel. Männen misstänks också för övergrepp i rättssak. Åklagaren vill inte kommentera om det även finns andra misstänkta, men i nuläget finns det ingen annan anhållen för rånen.

– Jag vill inte gå in på om det finns andra personer som är intressanta, säger Niklas Högdén.

Utöver rånen åtalades 19-åringen även tidigare i februari för att ha snattat ett par skor från en sportbutik i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro