ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unga stjäl aceton för att tillverka livsfarlig nätdrog

Gustaf Eriksson · 22 Mar 2013
Uppdaterad 28 Okt 2013
Unga stjäl aceton för att tillverka livsfarliga nätdrogen

Unga stjäl aceton för att tillverka livsfarliga nätdrogen Foto: Scanpix


Nätdrogen spice är omöjlig att hitta med vanliga tester. Nu kommer larm om att undgdomar stjäl aceton för att tillverka den livsfarliga drogen. Flera butiker plockar bort aceton från hyllorna.

klar

Artikellänk är kopierad

– Plötsligt blev väldigt många ungdomar intresserade av grovkem, barnmat och djurmat. Det säger Anders Eriksson, Ica-handlare i Sundsvall, till tidningen Dagbladet. Men ungdomarna var inte ute efter aprikospuré eller hundben. De ville åt acetonet – som de stal. Anders Eriksson har nu plockat bort acetonet från hyllorna. De som vill köpa måste fråga i kassan.

Nu misstänks ungdomarna ha använt acetonet för att tillverka nätdrogen spice. Enligt Dagbladet har acetonstölderna ökat runtom i Sverige. Det kan tyda på att fler och fler unga lär sig att tillverka drogen. 

Hans Björner på Sundsvallspolisen säger till Dagbladet att det ständigt kommer nya spice-produkter.  – Det är livsfarligt varje gång du provar.

Spice är omöjligt att upptäcka med vanliga tester. På torsdagen rapporterade Metro att en ny mätsticka kan avslöja missbruk.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro