ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unga super så att minnet försvinner

Fredrik Hansson · 21 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
– Har man haft en trevlig kväll så gör det inget med en liten minneslucka men man har oftast roligare om man inte blir så full, säger Victoria Grasbon, 23, här tillsammans med systern Emelie Grasbon, 21, och kompisen Linda Fritiofsson, 22.

– Har man haft en trevlig kväll så gör det inget med en liten minneslucka men man har oftast roligare om man inte blir så full, säger Victoria Grasbon, 23, här tillsammans med systern Emelie Grasbon, 21, och kompisen Linda Fritiofsson, 22. Foto: Lotta Imberg


Var sjunde får minnesluckor varje vecka

klar

Artikellänk är kopierad

Ungdomars alkoholkonsumtion ökar och många dricker så pass mycket att de inte minns delar av gårdagen. Av de 100 000 svenskar som svarat på frågor om sina dryckesvanor på Alkoholprofilen är sju av tio unga vuxna. Åtta av tio ungdomar har upplevt minst en minneslucka det senaste året och nästan var sjunde upplever minnesluckor varje vecka på grund av alkohol.– Det låter mycket. Har man haft en minneslucka vill man väl undvika det. Det kan vara väldigt obehagligt, säger Linda Fritiofsson, 22, som går ut ungefär en gång i veckan.Alkoholexperten Sven Andréasson på Folkhälsoinstitutet menar att minnesluckor är en tydlig varningslampa.– Dricker man så mycket att man inte fungerar längre är det en indikation på att hjärnan tar stryk av ­alkoholen. Det innebär konsekvenser för den psykiska hälsan, sömn, omdöme och beroenderisk.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro