ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unga tjejer hetsas till att festa för hårt

Hanna Göransson · 5 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
18-åriga Carolina Surowiak skriver bloggen Rosettys där hon tar upp ämnet festhets och uppmanar tjejer och killar att våga stå emot grupptrycket.

18-åriga Carolina Surowiak skriver bloggen Rosettys där hon tar upp ämnet festhets och uppmanar tjejer och killar att våga stå emot grupptrycket. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Unga tjejer i Stockholm dricker mer än jämnåriga på landet. Och deras drickande ökar mer än killarnas. Carolina Surowiak bestämde sig för att stå upp mot festhetsen på sin blogg.

Carolina Surowiak, 18 år, känner sig pressad att "leva livet". På sin blogg, Rosettys, skriver hon om begreppet festhets. Carolina uppmanar tjejer och killar att våga stå emot grupptrycket. – Det är lite tabu att säga att man bara var hemma i lördags, säger hon.

Carolina har själv känt pressen att festa varje helg. Och det började redan på högstadiet. – Det börjar när man är 14-15 år. Det är först nu jag har vågat gå ut med vad jag tycker om det. Jag önskade att någon hade skrivit ett sånt här inlägg när jag var i den här åldern.

Carolina går sista året på gymnasiet. Hon läser natur, målet är att bli läkare. Och precis som sina jämnåriga festar hon ibland. – Jag har inget emot att festa men jag gör det när jag känner för det. Jag är emot att man måste festa för att inte vara en tönt.

När Carolina skrev inlägget på bloggen, kände hon sig fri. Inlägget har fått hundratals kommentarer. Många känner igen sig. – Jag blev så himla glad när jag läste kommentarerna, säger Carolina. Jag fick rysningar över hela kroppen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro