ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungdomar anhållna för klotterorgie på Söder

TT · 17 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Tre ungdomar i 20-årsåldern anhölls på fredagen efter något som mest kan liknas vid en klotterorgie på Södermalm i Stockholm.

– De har klottrat överallt längs Götgatan, från Medborgarplatsen till Skanstull. Alla husfasaderna på ena sidan av gatan är nedklottrade och de har klottrat i tunnelbanan och under Skanstullsbron, säger Tommy Ekheden, stationsbefäl vid Södermalmspolisen till TT.

Från början var det fyra ungdomar som greps natten till fredagen misstänkta för grov skadegörelse. En släpptes senare.

Under natten greps dessutom tre andra ungdomar för samma brott på Heleneborgsgatan på Södermalm.

Under årets sex första månader greps totalt 222 unga mellan 10 och 18 år för att ha klottrat.– Det är alarmerande många. Dessutom ser vi fler "nya" ungdomar som inte är kända av oss tidigare, säger Björn Wiberg vid tunnelbanepolisen.

Många unga grips flera gånger — utan att få behandling, säger Björn Wiberg.– I nuläget finns ingen vård för de här ungdomarna. Jag tycker att man ska se det som ett missbruk jämförbart med spelmissbruk som man behöver hjälp för att komma ur.

På Maria Ungdom i Stockholm finns dock planer på att erbjuda behandlingsgrupper för unga klottrare. Den första gruppen kan starta våren 2010.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro