ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungdomar kastade sten mot polisen

Patrik Ekstrand · 9 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Flera byggnader och spårvagnar slogs i natt sönder i Göteborg när ungdomsgäng drog runt i mörkret.

Flera byggnader och spårvagnar slogs i natt sönder i Göteborg när ungdomsgäng drog runt i mörkret.


Slog sönder spårvagnar, ålderdomshem och butiker

klar

Artikellänk är kopierad

STORT STRÖMAVBROTT. Stora ungdomsgäng krossade alla rutor de såg när strömmen gick i Göteborg i går kväll. De värsta scenerna utspelade sig i de nordöstra stadsdelarna. Polisen skickade flera patruller till bland annat Hjällbo, där ett hundratal ungdomar gav sig på Handelsbanken och en stillastående spårvagn. – Det är mycket ungdomar som är ute och dräller och slår sönder skolor och andra byggnader, sa Frank Karlsson, ställföreträdande länsvakthavande på polisen i Västra Götaland vid 23-tiden. Stenar och andra projektiler kastades mot poliserna som skickades till Hjällbo och förstärkning i form av piketstyrkan kallades till platsen. Rutorna krossades också på Hammarkulleskolan och på Hammarhus äldreboende. Liknande scener utspelade sig i Lövgärdets centrum och på Hammarkulletorget.

Det stora strömavbrottet inträffade vid halvtiotiden på kvällen och enligt Vattenfall var det två fel samtidigt som bidrog till det avbrottet. Det var framför allt nordöstra Göteborg och centrala Hisingen som drabbades, men avbrottet stoppade även tågtrafiken i centrala Göteborg eftersom pendeltågen tvingades vända i Mölndal och Partille. Två av de områden som drabbades av strömavbrottet hos fick sin elström tillbaka strax efter klockan 22, uppger Göteborg Energi, men omkring 22 000 abonnenter var fortfarande utan ström vid halvelvatiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro