ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ungdomar pekade ut polis som pedofil – döms för förtal

Filip Joelsson · 18 Maj 2018
Uppdaterad 18 Maj 2018
Ungdomarna ska ha spridit en bild på en polis via Facebook och Snapchat.

Ungdomarna ska ha spridit en bild på en polis via Facebook och Snapchat. Foto: Pixabay/IBL


Fem ungdomar har dömts för grovt förtal efter att felaktigt ha påstått att en polis var pedofil, och sedan spridit informationen i sociala medier, skriver Göteborgsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Ungdomarna ska ha spridit en bild på en polis via Facebook och Snapchat, tillsammans med en varning om att denne var en pedofil som försökte få med sig barn i en skåpbil.

Nu döms fem ungdomar för grovt förtal, skriver Göteborgsposten. Tre av ungdomarna döms till ungdomstjänst, och två till ungdomsvård.

”Jag tänkte bara att när jag fick bilden skickad till mig att det var allvarligt och skickade den till kanske sex personer men tänkte inte alls på konsekvenserna”, säger en av ungdomarna i ett förhör, uppger TT.

Den utpekade polisen uppger själv i förhör att han, efter att bilderna med pedofilanklagelserna fått spridning, vid flera tillfällen konfronterats med frågor om huruvida han är pedofil, och att ungdomar öppet beskyllt honom för att vara det.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro