ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungdomar ritar nya superhjältar på höstlovet

Angelica Lundberg · 29 Okt 2013
Uppdaterad 30 Okt 2013

Rita serier och skapa egna berättelser. Den möjligheten har ungdomarna vid Tensta Konsthall under höstlovet. – Det är den nya generationens historier som vi inte har hört än, säger Joanna Rubin Dranger, serietecknare och professor i illustration.

klar

Artikellänk är kopierad

Regn och hårda vindbyar. Vädret under skolungdomarnas höstlovsvecka har inte börjat bra. Men det finns aktiviteter att göra inomhus. Tensta konsthall anordnar ett kollo för alla i åldern 13-19 år.

Under fem dagar ges tillfällen att prova på att rita serier, lära sig mer om serietecknande och skapa egna berättelser.

 – Vi vill att de ska lära känna den här världen och se hur saker fungerar, säger Joanna Rubin Dranger, serietecknare och professor i illustration.

Gruppen håller bland annat på med att rita av varandras ansikten utan att kolla på papperet, rita bilder till meningar och illustrera nya superhjältar från Sverige.

– Det är som ett serietecknarkollo och alla är bekanta med serier. Det gäller att hitta historier som inte redan finns, säger Rubin Dranger.

klar

Artikellänk är kopierad

Angelica Lundberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro