ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungdomar väntade på polis – planerade slänga brunnslock

Aron Andersson · 21 Sep 2015
Uppdaterad 21 Sep 2015

Foto: TT


Två polispatruller ryckte ut på ett larm om en medvetslös person. Ovanför poliserna stod ungdomar på en loftgång med ett brunnslock. Nu misstänks de för förberedelse till grov misshandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var natten till söndag som polisen ryckte ut till en adress i Tensta. De hade larmats om en medvetslös person som satt i en bil. Men när de två polispatrullerna kom till platsen upptäckte de snart tre ungdomar på en loftgång ovanför.

– När patrullen är på väg framåt så ramlar en polisman ner i en stormbrunn och skadar sig, inte allvarligt. Man misstänker då att de plockat upp locket i syfte att kasta det ner mot polismännen, säger Mats Eriksson, presstalesman vid Västerortspolisen, till Metro.

Två personer, ungefär 18 år gamla, greps på plats men släpptes efter förhör. Brottsmisstankarna, som kvarstår, är förberedelse till grov misshandel, framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada. 

►LÄS MER: Ungdomar kastade sten på polisen

Om larmsamtalet har någon koppling till ungdomarna har inte fastslagits.

– Polisen kommer till platsen för att någon ringt och sagt man hittat en medvetslös person. Då påträffar vi en man som sover i en bil, i samband med det händer detta. Om händelserna hänger ihop eller inte kan jag inte svara på, säger Mats Eriksson.

Enligt honom är det vanligt att poliser blir utsatta för försök till misshandel, men inte desto mindre allvarligt.

– Vi tar alltid allvarligt på när poliser blir utsatta för hot och våld. Vi är där för att hjälpa människor i nöd. Sedan är vi inte så pigga på att bli skadade i vårt arbete heller. Att vi blir utsatta för försök till misshandel är tyvärr ganska vanligt. Just den här metoden tror jag inte är så vanlig.

Under helgen har poliser även utsatts för stenkastning. På fredagen stoppades en bil i Västerort och från en närliggande gångbro började då flera personer kasta sten mot poliserna.

– Tyvärr är det alldeles för vanligt förekommande. Det är mer regel än undantag, säger Mats Eriksson.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro