ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungdomarna: Lärarna gör inte nog mot mobbingen

Ann Hagman · 8 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Elin Hagengård (vit blus), 10, Emilie Westberg (lila tröja), 10, Gustav Mårtenson (orange t-shirt), 10, Gustav Ljungberg (svart tröja), 13, och Daniel Carleson, 9, är alla kamratstödjare som arbetar mot mobbning. 

Elin Hagengård (vit blus), 10, Emilie Westberg (lila tröja), 10, Gustav Mårtenson (orange t-shirt), 10, Gustav Ljungberg (svart tröja), 13, och Daniel Carleson, 9, är alla kamratstödjare som arbetar mot mobbning.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Elin Hagengård, 10, var en av 5 500 kompisstödjare som i går samlades på Skansen. Kompis­stödjarna är organiserade av stiftelsen Friends och jobbar mot mobbning.– Vi har möten på skolan och diskuterar om någon har blivit mobbad. I så fall berättar vi det för fröknarna, som pratar med dem det rör och föräldrarna, säger Elin, som går på Hedvig Eleonora skola i Stockholm.

På Skansendagen träffades kompisstödjare från hela Sverige – och bjöds på en diger show på stora scenen. Värd för föreställningen var Kristian Luuk. Han berättar om sina egna erfarenheter av mobbning och utanförskap i skolan:– Jag flyttade runt ganska mycket när jag gick i skolan och hade inte så många kompisar. Jag var inte mobbad, men jag kunde känna mig lite ensam.

I samband med dagen presenterade Friends en undersökning. Den visar att två tredjedelar av alla ungdomar tycker att lärare och skolpersonal inte gör tillräckligt mycket för att stoppa mobbning. En fjärdedel av alla mellan 14 och 24 år uppger att de själva varit utsatta för upprepad mobbning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro