ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungdomsbrott ökar under sportlovet

Clarence Frenker · 29 Feb 2012
Uppdaterad 29 Feb 2012
Johan Thulin är en av många poliser  som bevakar ungdomstäta Sergels  torg kvällstid. Han beskriver  McDonald’s vid Sergelgatan som en  ungdomsgård.

Johan Thulin är en av många poliser  som bevakar ungdomstäta Sergels  torg kvällstid. Han beskriver  McDonald’s vid Sergelgatan som en  ungdomsgård. Foto: Urban Brådhe


Sportlov och ledighet. Då ökar ungdomsbrottsligheten i Stockholm. – Det handlar om skadegörelse och misshandel företrädesvis, säger Johan Thulin vid Klara närpolis.

klar

Artikellänk är kopierad

Sportlovsveckan för Stockholms skolungdomar är i full gång. Men det är långt ifrån alla som är i fjällen eller på utlands semester. I stället är många hemma, vilket resulterat i att ungdomsbrotten ökat. – Så ser det ut på alla lov. Fler ungdomar är ute, har senare kvällar och åker in till stan för att hitta på saker där. Så vi är förberedda  även nu, säger Mathias Henriksson, förundersökningsledare vid Citypolisens ungdomsrotel.

Framför allt är det misshandel, personrån och till viss del urkundsförfalskning som brukar öka.

Polisen har därför rustat för att särskilt arbeta mot ungdomar under veckan. Bland annat har en stor del av den yttre verksamheten förlagts kvällstid. – Vi har samma numerär av yttre personal, men man har lyckats få till en bättre täckning, säger Mathias Henriksson.

Johan Thulin, polisassistent vid Klara Närpolisområde, är en av poliserna som arbetar kvällstid kring Sergels torg under veckan. – Det är främst där det är mycket ungdomar. Sedan har vi även förberett kontakter med sociala myndigheter så de är förberedda på om något skulle hända, säger han.

Enligt Johan Thulin har man redan märkt av att det blivit stökigare på stan. – Det handlar om skadegörelse och misshandel företrädesvis, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro