ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungdomsgäng anhölls för mordförsök

Fredrik Beckman · 29 Mar 2012
Uppdaterad 5 Apr 2012
Den 61-årige  mannen lämnade sin hund utanför Hemköp. Misshandeln ägde rum då han kom ut och såg att ungdomsgänget retade hunden.

Den 61-årige  mannen lämnade sin hund utanför Hemköp. Misshandeln ägde rum då han kom ut och såg att ungdomsgänget retade hunden. Foto: Scanpix


Gav sig på 61-årig hundägare som sa åt dem att inte reta hunden. Sparkade och slog honom medvetslös. I går anhölls sex unga killar misstänkta för mordförsök.

klar

Artikellänk är kopierad

I går morse slog polisen till mot ungdomsgänget. Totalt sju killar hämtades till förhör, sex av dem anhölls under eftermiddagen. Den sjunde är under 15 år och släpptes därför.

Resten av gänget är över 15, men ingen har fyllt 18.

Det var den 18 mars som den 61-årige mannen gick med sin hund från sin lägenhet på Kvadrantgatan till Kortedala torg för att handla.

Utanför butiken Hemköp tror man att ungdomsgänget ska ha retat hans hund. När mannen sa ifrån blev han överfallen.

– De har gjort något med hans hund som den här mannen har reagerat på. Då har de gått till väldigt kraftigt angrepp, säger spaningsledare Claes Hag-strand vid polisen i Nordost.

Enligt uppgifter från sjukvården till polisen har mannen fått mycket svåra hjärnskador och det är ännu oklart om han kommer att överleva.

– Han ligger fortsatt medvetslös. Sjukvården kan inte bedöma hur det ska gå för honom, säger Hagstrand.

Efter att ha förhört vittnen och spanat mot ungdomarna slog de till i går. Enligt åklagare Carl-Henrik Andersson är de misstänkta för försök till mord.

Hur ställer de sig till misstankarna?

– Det är ingen som erkänner.

De är unga, kan du komma att begära dem häktade?

– Det är klart att det är en möjlighet eller risk att flera av dem begärs häktade. Åldern gör det extra komplicerat. Just för ungdomar är det ett tajt skyddsnät. Det krävs synnerliga skäl för att de ska bli häktade.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro