ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungdomsgård till Biskopsgården

Patrick Ekstrand · 15 Jun 2011
Uppdaterad 15 Jun 2011

Fritidsgården i Västra Hisingen blir av – om man kan hitta en lokal. I går beviljade stadsdelsnämnden Pantrarna 300 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Pantrarnas ordförande hade blandade känslor efter mötet. Murat Solmaz var glad över att politikerna insett behovet av en mötesplats, men besviken över att de inte gjort det tidigare. – Om inte vi hade existerat som förening hade det här aldrig tagits upp, säger han. Två lämpliga lokaler fanns så sent som den 30 maj, men då meddelade fastighetsägarna att de inte var beredda att hyra ut till Pantrarna. Tjänstemännen, politikerna och ungdomarna ska sätta sig ner efter sommarlovet för att hitta en lösning. – Vår målsättning är att vi ska ha ett första möte i slutet av augusti, säger stadsdelsnämndens vice ordförande Birgitta Simonsson (M). Hon tror att en lokal kommer att hittas och det gör även Murat Solmaz – men han anser att det inte räcker. – En fritidsgård kommer inte att lösa de sociala problem som existerar i Biskopsgården, det krävs bland annat stora satsningar på vuxenutbildning. – Det är jätteviktigt att våra föräldrar blir utbildade så att vi får stöd hemma med läxor och med motivationen. Just nu är de själva inte motiverade. När fritidsgården väl har blivit av ska Pantrarna arbeta med sådana frågor, säger Murat Solmaz.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro