ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ungt par gifte sig lördags och skulle flytta till Tyskland – dog i flygkraschen

Emmelie Wallroth & TT · 25 Mar 2015
Uppdaterad 25 Mar 2015

Foto: TT/AP


Det nygifta paret klev ombord på planet som skulle ta dem till Düsseldorf dit de skulle flytta. Men de fick aldrig se sin nya hemstad.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 23-åriga kvinnan från La Llagosta i Barcelona gifte sig i Spanien i lördags. Sedan var planen att det nygifta paret skulle flytta till Düsseldorf, skriver spanska El Mundo.

På tisdagsmorgonen klev de på planet som skulle ta dem till Tyskland.

Men där tog deras kärleksresa slut. Tillsammans med de resterande 148 passagerarna ombord på Germanwings flight 9525 dog de i kraschen i de franska Alperna.

Det är ännu oklart vad som orsakade kraschen och hoppet ligger på planets svarta lådor, som ska innehålla kommunikationen i cockpit och med flygledning.

De svarta lådorna har hittats – men nu kommer rapporter om att minneskortet i en av dem saknas, enligt New York Times.

Vid en presskonferens i Le Bourget utanför Paris meddelar en representant för franska flygsäkerhetsmyndigheten, BEA, att utredarna har kunnat få fram information från en av de svarta lådorna.

– Vi har kunnat extrahera en ljudfil från lådan, vi vet att det handlar om den olycksdrabbade flighten. Vi ska nu genomföra en detaljerad analys av ljuden och kommentarerna som vi får fram från inspelningen.

Troligen kommer det att ta några dagar innan utredarna kan presentera ett första resultat och några veckor för att kunna ge mer utförlig information.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth & TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro