ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Unicef: Persbrandt är fortfarande vår ambassadör

Tomas Lundin · 18 Mar 2011
Uppdaterad 18 Mar 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagen avslöjar Metro att skådespelaren Mikael Persbrandt gripits, erkänt och fällts för att ha använt kokain en kväll i januari.

Persbrandt är sedan 2006 ambassadör för Unicef, FN:s barnfond. Enligt Unicefs svenska informationschef Ingeborg Ekblom finns inga direkta planer på att sparka Persbrandt från uppdraget. – Jag blev förvånad och ledsen när jag läste det på bussen. Vi tar givetvis avstånd ifrån all användning av narkotika. Vad händer nu? –  I dag händer inget särskilt. Vi har pratat som hastigast med hans agent och ska försöka få till ett möte, men han är upptagen med att spela in en massa filmer.  Men han är fortfarande ambassadör för Unicef? – Han är vår ambassadör. Varför valde ni honom som ambassadör? – Anledningen till att vi valde Mikael Persbrandt är för det första att han är väldigt engagerad och hade förmågan att hjälpa oss. Men han har varit öppen med att han har problem och att han behöver jobba med sig själv. Kan Unicef ha en ambassadör som är dömd för narkotikabrott? – Vi måste diskutera det med honom. Vi för en ständig dialog med alla våra ambassadörer.

Mikael Persbrandt greps på en innekrog i januari.
Mikael Persbrandt greps på en innekrog i januari.Foto: Scanpix
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro