ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Upp till bevis – nu kan Astralis fullända sitt succéår

Erik Glanell · 21 Nov 2018
Uppdaterad 22 Nov 2018
Nicolai "Dev1ce" Reedtz i Astralis.

Nicolai "Dev1ce" Reedtz i Astralis. Foto: Faceit/ECS


Astralis har varit nära ostoppbara under året som gått. När ECS-finalerna nu står för dörren är de återigen favoriter. Här är grupperna och torsdagens spelschema.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots en dålig start på 2018, med stjärnan Nicolai ”Dev1ce” Reedtz frånvarande på grund av sjukdom, kan Astralis se tillbaka på ett dunderår.

Utöver två gropar i vägen vid årets början har den danska femman inte missat pallen en enda gång. Och nu kan de knyta ihop säcken med årets två sista stora CS:GO-turneringar – ligafinalerna i EPL och ECS.

Först ut är Esport Championship Series-finalerna som drar igång 22 november och Astralis är än en gång de givna favoriterna. I seriespelet har de under säsongen varit överlägsna med 17 vunna kartor mot endast en förlorad. Rundskillnaden på 130, nästan 100 mer än serietvåan North, talar också sitt tydliga språk.

pil
Här är lagen som gör upp i ECS

Grupp A

AstralisCloud9MibrMousesports

Grupp B

Ninjas in PyjamasNorthTeam LiquidNRG

Torsdagens BO1-matcher:

16:00 Astralis mot Cloud917:30 Mousesports mot MIBR19:00 NRG mot  NiP20:30 Liquid mot North

För svensk del är hoppet dubbelt men inte lika guldskimrande som det danska. För Ninjas in Pyjamas, som misslyckades med att ta sig till ESL Pro League-finalerna, blir det här årets sisa chans för någon slags upprättelse. Samma sak gäller för Robin ”Flusha” Rönnquist och Maikil ”Golden” Selim i Cloud9.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro