ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Uppåt 100 bilar skadade i brand – polisen letar koppling till tidigare bilbränder

Sofia Clason · 20 Aug 2018
Uppdaterad 20 Aug 2018
En anmälan om mordbrand har upprättats.

En anmälan om mordbrand har upprättats. Foto: IBL


Uppemot 100 bilar skadades efter att två bilar brunnit i ett garage i Uppsala. Polisen misstänker nu brott och letar kopplingar till tidigare bränder.

klar

Artikellänk är kopierad

Strax före klockan 02 startade branden i ett garage i Gränby i Uppsala. Där hade två bilar satts i brand, varpå elden spridit sig till uppemot 100 bilar, uppger polisen.

– Räddningstjänsten bedömde att det stod runt 70 till 100 bilar på parkeringsplatsen, men det är oklart exakt hur många bilar som blev skadade, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Vittnen ska ha funnits på platsen, men enligt Linda Wideberg finns det än inga uppgifter om ifall misstänkta personer setts på platsen.

Har inte uppstått naturligt

Polisen misstänker dock att branden var anlagd och en anmälan om mordbrand har upprättats.

– Anledningen till rubriceringen handlar om att vi inte tror att branden uppstått av en naturlig orsak. Det är också räddningstjänstens bedömning, bekräftar Linda Wideberg.

Branden behandlas som en enskild händelse, men samtidigt letar polisen efter kopplingar till tidigare bränder i Uppsalaområdet.

– Alla bilbränder är givetvis av intresse. Man har det här paraplyperspektivet med sig och letar efter gemensamma nämnare. Men om det är något som hör ihop kan jag inte uttala mig om i nuläget.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro