ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppfödare åtalas för övergrepp mot flickor

Evelina Olsson · 16 Nov 2011
Uppdaterad 16 Nov 2011

Hästuppfödare åtalas för flera fall av övergrepp och våldtäkt mot flicka under 15 år. Flickorna red ponnyhästar på stuteriet. Flera av brotten preskriberade.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen arbetar med häst-uppfödning på ett välkänt stuteri i nordvästra Skåne. Nu åtalas han för flera fall av sexuella övergrepp och våldtäkt mot en flicka under 15 år. Mannen misstänks även för att ha utsatt flera andra småflickor för liknande övergrepp, men de brotten har preskriberats. – Jag kan bekräfta att flickorna tillbringat mycket tid på stuteriet och bland annat ridit ponnyhästar där, säger kammar-åklagare Christer Forsman. Övergreppen ska ha ägt rum både på stuteriet och på andra platser på den aktuella orten. Det hela uppdagades när flickan själv berättade om övergreppen för bland annat en skolsköterska. Bland vittnena som åberopats finns flickans syster och ytterligare en flicka som själva ska ha utsatts för övergrepp av mannen.  – Dessa händelser ska ha ägt rum under 2006 och brotten är därmed preskriberade. Vad vi känner till ska det inte finnas några fler offer, säger Christer Forsman. Den åtalade mannen nekar helt till anklagelserna. Åklagaren kommer att yrka på fängelsestraff.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro