ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppfriskande men inte för sött

Karolina Skoglund · 16 Jul 2012
Uppdaterad 16 Jul 2012
Bartendern Christian Bystedt ger dig recept på sina fräscha sommardrinkar.

Bartendern Christian Bystedt ger dig recept på sina fräscha sommardrinkar. Foto: Henric Lindsten


När sommaren är som hetast svalkar vi oss gärna med en skön drink. Metro har koll på vad du ska ha i glaset just i sommar. Här är årets kyligaste drinktrender.

klar

Artikellänk är kopierad

Christian Bystedt, bartender på restaurang Göteborg, vet vad man ska satsa på när solen står som högst och vi vill ha svalkande förfriskningar – på krogen, i parken eller hemma.

– På sommaren vill man gärna ha något som är uppfriskande men inte för sött. Valfri lemonad tillsammans med gin och en passande likör är ett hett tips. Det är fräscht och inte så svårt att göra, säger han.

Ett annat hett tips, utöver att alltid lassa på med väldigt mycket is, tycker Christian Bystedt är caipirinhas. Men inte i dess klassiska form.

– Den går bra att göra dem med alla möjliga smaker. Då blir det inte så enformigt. Alla möjliga färska bär fungerar att smaksätta drinken med, säger Christian Bystedt.

Christian Bystedts fräscha sommardrinkar:

Elderberry lemonade Gin, fläderlikör (eller flädersaft) och citron.Tillagning: 1. Pressa citron och häll i en shaker tillsammans med sprit, likör (eller saft) och is. 2. Skaka och servera i ett högt glas fyllt med is. 3. Toppa med sodavatten och garnera med citronklyftor.

Peachie Citron, mynta, citronvodka, persikolikör.Tillagning: 1. Muddla citron tillsammans med mynta i ett lågt glas. 2. Häll i sprit och likör. 3. Fyll sedan glaset med krossad is och rör runt med lite extra mynta.

Strawberry caipirinha Färska jordgubbar, lime, råsocker, Sagatiba (brasilianskt rom). Tillagning: 1. Muddla färska jordgubbar tillsammans med lime och råsocker i ett lågt glas. 2. Häll i spriten. Fyll på med krossad is och garnera efter tycke. 3. Jordgubbar går att byta ut mot andra färska bär.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro