ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgift: Nu satsar Google på Android TV

Aron Andersson · 7 Apr 2014
Uppdaterad 7 Apr 2014
Källa: Nu satsar Google på Android TV

Källa: Nu satsar Google på Android TV Foto: TT


Trots att Chromecast varit en riktig storsäljare i USA ser det ut som att Google inte är nöjda. Nu ryktas det om en ny tv-lösning från sökjätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Android TV ska påminna om Apple TV och nysläppta Fire TV från Amazon, enligt tekniksajten The Verge, som avslöjar de nya uppgifterna. 

Googles tidigare tv-lösning Chromecast, som nyligen lanserades i Sverige, har sålt i miljontals exemplar i USA, mycket tack vare det låga priset. Den gör det möjligt att strömma film och video från mobilen till tv:n. Strömningen sker dock egentligen direkt från nätet och Chromecast är uppkopplad mot det trådlösa nätverket hemma.

Det som saknas är ett användargränssnitt eftersom all navigering sker på mobilen, surfplattan eller datorn. Det är detta som introduceras i nya lösningen Android TV. Även om Android TV jämförs med mediaspelare som Apple TV och Fire TV är det något oklart i vilken form den skulle presenteras. Huruvida det handlar om egen hårdvara, eller om det kommer att vara mjukvara som finns inbyggd i tv-apparater, eller andra tillverkares produkter, framgår inte av rapporten.

Däremot framgår att Android TV skulle ge plats för flera appar och att Google pratar med utvecklare för att ta fram sådan. Användaren kan sedan välja mellan olika appar, filmer och innehåll med en fjärrkontroll och bläddra både i höjdled och sidled. Precis som Amazons Fire TV ska det även gå att kontrollera Android TV med rösten.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro