ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Apple satsar på tv i höst

Aron Andersson · 17 Mar 2015
Uppdaterad 18 Mar 2015

Foto: TT


En tv-satsning från Apple kan slutligen vara på gång. I höst ska teknikjätten släppa paket med 25 kanaler, enligt Wall Street Journal.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har ryktats länge om en tv-satsning från Apple, men den enda nyhet som teknikjätten själva släppt är en prissänkt Apple TV och ett samarbete med HBO. Under företagets senaste presentation lovade dock vd Tim Cook att fler nyheter är på gång.

Wall Street Journal skriver nu att Apple förhandlar om ett paket med ungefär 25 kanaler. Det kan komma att kosta mellan 30 och 40 dollar i månaden, motsvarande 260 till 350 kronor skriver tidningen, som hänvisar till källor med insyn.

Nätverk som ska samarbeta med Apple är ABC, CBS och Fox. Däremot saknas NBC, efter att förhandlingar mellan Apple och ägaren Comcast ska ha havererat.

►LÄS MER: Därför ska du inte köpa Apple Watch

►LÄS MER: Allt du behöver veta om Apple Watch

När Apple höll en presentation förra veckan för att ge mer detaljer om Apple Watch släpptes också nyheten att HBO Now släpps exklusivt till Apple TV. Den strömmande versionen ger amerikanska konsumenter tillgång till kanalens serier och filmer till en fast månadskostnad, ungefär som HBO Nordic fungerar i Sverige.

Enligt Wall Street Journal är detta ett första steg mot den tv-satsning som Apple alltså kommer att lansera senare under året. Företaget har som vanligt inte kommenterat uppgifterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro