ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Apple släpper billig Iphone-modell i år

Gustaf Eriksson · 9 Jan 2013
Uppdaterad 9 Jan 2013
Uppgifter: Apple släpper billig Iphone-modell i år

Uppgifter: Apple släpper billig Iphone-modell i år Foto: Scanpix


Snart kan du köpa en Iphone för under tusenlappen. Allt intensivare rykten i USA gör gällande att Apple planerar att lansera en lågprisvariant av den hajpade luren senare i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Apples Iphone har blivit en av världens mest populära mobiltelefoner. Men den är långtifrån billig. Om du vill köpa den senaste modellen kontant får du hosta upp minst 6 000 kronor.

Men nu kommer uppgifter om att en billigare Iphone är på väg. Bloomberg News rapporterar att Apple har arbetat med att utveckla en billighetsmodell sedan i början av 2011. Bolaget uppges planera att lansera den nya varianten i slutet av 2013. 

En källa med insyn säger till tidningen att Apple har diskuterat planerna med minst en av USA:s största telefonoperatörer. Priset kommer att hamna på 99-149 dollar, motsvarande 700 - 1 000 kronor.

Enligt Wall Street Journal väntas den nya Iphone likna standard-modellen, men den kan bli mindre och få ett billigare hölje av polykarbonatsplast i stället för i aluminium.

Att släppa en billighetsmodell vore ett dramatiskt skifte i Apples företagsstrategi, skriver Wall Street Journal. Utvecklingen har sannolikt snabbats på av att bolaget pressas av Android-tillverkare som Samsung. Apples andel av den globala smartphone-marknaden sjönk till 14,6 procent under tredje kvartalet 2012, jämfört med toppnoteringen på 23 procent i slutet av 2011.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro