ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Därför rymde de två pojkarna i Skåne

Emma Björkman · 12 Feb 2015
Uppdaterad 12 Feb 2015
Malmöpolisen utreder uppgifter om varför nioåringen och tolvåringen i Skåne var på rymmen.

Malmöpolisen utreder uppgifter om varför nioåringen och tolvåringen i Skåne var på rymmen. Foto: Sydsvenskan.se


Nioåringen och tolvåringen som greps av vakter på Malmö centralstation i fredags hade rymt för att de ville återförenas med sin storebror. Det enligt uppgifter till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen i Malmö utreder uppgifter om varför de två pojkarna, nio och tolv år gamla, hade rymt från det HVB-hem i Skåne där de nyligen blivit placerade.  Efter att ha plankat på ett tåg i fredags blev de brutalt omhändertagna av ordningsvakter på Malmö Centralstation. 

Enligt uppgifter till Expressen ska de två bröderna ha rymt från hemmet för att de ville återförenas med sin storebror. När de tre anlände till Sverige omhändertogs halvbröderna av sociala myndigheter. Den äldste brodern bedömdes vara i myndig ålder och de två yngre bröderna placerades därför på ett boende för yngre barn.  ► Polisen ber om ursäkt: Nu ska pojkarna hittas Nu undersöker Malmöpolisen uppgifterna.

– Jag vet att det finns en koppling någonstans om det är en släkting eller bror vet jag inte. Men den finns här i Malmö tydligen. Jag håller faktiskt på och kollar det för tillfället, säger Stefan Sintéus, polisområdeschef i Malmö, till Expressen.  På onsdagen gick polisen ut med ett allanrop till alla patruller i Skåne att leta efter barnen.  Efter omhändertagandet på centralstationen i fredags fördes pojkarna, som är ensamkommande flyktingbarn, till ett HVB-hem, men de försvann i måndags när de skulle till Migrationsverket i Malmö, skriver TT.  Omhändertagandet, som filmades av privatpersoner, utreds som misshandel av polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro