ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Fruktad dansk mc-ledare till Sverige

Gustaf Eriksson · 6 Dec 2012
Uppdaterad 28 Okt 2013
Uppgifter: Fruktad dansk mc-ledare till Sverige Brian Sandberg dömdes 2011 till nästan tolv års fängelse för att ha beordrat ett mordförsök. Han friades dock senare och släpptes fri tidigare i år.

Uppgifter: Fruktad dansk mc-ledare till Sverige Brian Sandberg dömdes 2011 till nästan tolv års fängelse för att ha beordrat ett mordförsök. Han friades dock senare och släpptes fri tidigare i år. Foto: Youtube


Brian Sandberg, en av Danmarks mest fruktade brottslingar, har lämnat Hells Angels för rivalerna Bandidos. Nu ansluter han sig till den nya Bandidos-klubben i Malmö, rapporterar danska TV2. – Det kan leda till ökad spänning mellan gängen, säger Mats Svensson, spaningsledare på polisen i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Nyheten om att Brian Sandberg, som tidigare var en av Hells Angels högsta ledare, skulle lämna klubben för att i stället ansluta sig till konkurrenterna i Bandidos slog ned som en bomb i mc-världen på tisdagen. 

Orsaken till avhoppet är oklar, men Sandberg lämnade Hells Angels utan konflikt. Efter att det blivit känt att han gått över till Bandidos ska han dock ha blivit svartlistad av sin förra klubb, rapporterar Ekstrabladet.dk.

Bandidos har inte officiellt bekräftat rekryteringen av Sandberg, men enligt danska TV2 har han redan fått ett tungt uppdrag av klubben. Brian Sandberg ska ansluta sig till den nystartade Bandidos-klubben i Bunkeflostrand i Malmö, rapporterar tv-kanalen med hänvisning till flera oberoende källor.

Lokalavdelningen, som går under namnet Bandidos Malmö South Chapter, etablerade sig staden i våras. Sedan tidigare har Bandidos också en lokal i stadsdelen Tullstorp. Expansionen kan vara en del av maktkampen med Hells Angels. Men hittills har det varit lugnt.  – Det har inte varit några större problem mellan Hells Angels och Bandidos, säger Mats Svensson, spaningsledare på Malmöpolisen. 

Han känner inte till uppgifterna om att Brian Sandberg skulle ha rekryterats till Bandidos i Malmö. – Om det stämmer kan det leda till ökad spänning mellan gängen. Det beror på hur de reagerar, men att lämna ett gäng för ett annat är inte förenligt med klubbarnas stadgar, säger han. 

Thomas Ljung arbetar med mc-kriminalitet på polisens underrättelserotel i Skåne. – Jag har bara sett de danska uppgifterna, men jag kan inte bekräfta dem. Men man kan inte utesluta att det stämmer, säger han.

Brian Sandberg är en av Danmarks mest känd och fruktade brottslingar. Han kom i kontakt med Hells Angels 1991, då han avtjänade ett sjuårigt fängelsestraff för narkotikabrott. Han avancerade rekordsnabbt i klubben och var en av de centrala strategerna i kriget med Bandidos i mitten av 90-talet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro