ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Moskébranden var inte anlagd – orsakades av fritös

Alva Forsberg Fierro · 10 Mar 2015
Uppdaterad 10 Mar 2015

Moskébranden i Eskilstuna som utbröt på juldagen orsakades av en fritös som börjat brinna. Det uppger en poliskälla för Eskilstunakuriren.

klar

Artikellänk är kopierad

Moskén i Eskilstuna brann på juldagen.
Moskén i Eskilstuna brann på juldagen.Foto: Pontus Stenberg/TT

Det var på juldagen förra året som moskén i Eskilstuna började brinna. Efter att flera vittnen sett en person kasta in föremål i moskén rubricerades händelsen först grov mordbrand. Enligt nya uppgifter från en poliskälla som Eskilstunakuriren tagit del av, ska branden ha orsakats av en fritös i byggnaden som fattade eld. 

Enligt Aftonbladet vill polisen inte kommentera Eskilstunakurirens uppgifter.

– Jag kan bara säga att spekulationerna har hållit på sen det här hände. Det är spekulationer alltihop, jag bryr mig inte om det. Nästa gång jag pratar i det här ärendet så är det genom ett pressmeddelande, säger Lars Franzell, förundersökningsledare vid länskriminalen i Södermanland till Aftonbladet.

Han vill heller inte kommentera om polisen känner till brandorsaken eller inte.

– Som sagt, nästa gång jag pratar brand så kommer det ett pressmeddelande. Du behöver inte bry dig om rykten, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro