ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Neymar riskerar sex års fängelsestraff

Filip Joelsson · 31 Okt 2018
Uppdaterad 31 Okt 2018
Neymar, nu i PSG, misstänks för bedrägeri i samband med flytten från brasilianska klubben Santos till spanska Barcelona 2013.

Neymar, nu i PSG, misstänks för bedrägeri i samband med flytten från brasilianska klubben Santos till spanska Barcelona 2013. Foto: IBL


Den brasilianska superstjärnan Neymar riskerar sex års fängelse efter anklagelser om bedrägeri, uppger flera spanska medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Neymar da Silva Santos Júnior, mer känd som Neymar, skapade stora rubriker världen över när han 2013 lämnade brasilianska Santos för Barcelona och La Liga.

Men det är inte bara positiva ordalag som använts i rubriker om övergången de senaste åren. Sedan flera år granskas nämligen övergången i spansk domstol då stjärnan, tillsammans med föräldrar, misstänks för bedrägeri och korruption i samband med övergången.

Neymar kallades till rätten redan 2017 i ärendet, misstänkt för att ha varit delaktig i att lura investmentbolaget DIS, som tidigare ägt 40 procent av rättigheterna till spelaren, på pengar genom att uppge felaktiga övergångssummor mellan Santos och Barcelona vid köpprocessen.

Åklagarna yrkade då på två års fängelse.

Nya uppgifter från en av Spaniens största tidningar, La Vanguardia, gör gällande att fallet nu omprövas, och att Neymar i och med detta riskerar upp till 6 års fängelse, i stället för två.

I Spanien omvandlas straff på max två år till villkorlig dom om förövaren inte är straffad tidigare, och om det inte handlar om våldsbrott. Men andra ord skulle en dom på sex års fängelse få betydligt större konsekvenser för Neymar, än om straffat landar på två år.

Ärendet kommer enligt La Vanguardia tittas närmare på av tre domare, i stället för en, vilket enligt tidningen är ett tydligt tecken på att fallet ses som allvarligt.

Förra året dömdes Neymars tidigare lagkamrat Leo Messi för ett liknande skattebrott, till fängelse i 21 månader. Argentinaren slapp dock fängelse eftersom han var ostraffad i landet sedan tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro