ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Polisen jagar misstänkta terrorister i södra Sverige

JENNI KARLSSON · 15 Apr 2016
Uppdaterad 15 Apr 2016
På bilden från den tyska förbundskriminalpolisen syns från vänster Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub och Daniela Klette.

På bilden från den tyska förbundskriminalpolisen syns från vänster Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub och Daniela Klette.


Polisen i södra Sverige jagar just nu tre personer med koppling till den tyska terrorgruppen RAF, Rote Armee Fraktion. Det enligt uppgifter till Kvällsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Samtliga tre personer som uppges jagas är kopplade till ett misslyckat bankrån i Tyskland under förra året och ska ha gömt sig i en stuga i södra Sverige.

Den vänsterextrema terrorligan, Rote Armee Fraktion, som de jagade ska tillhöra var aktiv för cirka 35 år sedan och misstänks ligga bakom minst 30 mord, skriver Kvällsposten. I slutet av 90-talet gick RAF ut med ett meddelande om att man upphört sin verksamhet.

►LÄS MER:  RAF-medlemmar misstänkta för nya rån

Vid ett misslyckat värdetransportrån i Bremen förra året kunde dock tre personer inblandade i rånet kopplas till den pensionerade terrororganisationen när de identifieras med hjälp av fingeravtryck. De tre personerna är Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub och Daniela Klette.

Trion misstänks ligga bakom ytterligare ett rån i Tyskland och är internationellt efterlysta av tysk polis.

Enligt Kvällspostens uppgifter uppmanas poliser att vara försiktiga om de påträffar trion då de tros vara beväpnade.

Polisen i Region Syd kan inte bekräfta uppgifterna.

– Det är ingenting vi har fått höra. En insats av den här storleken borde vi veta om. Får vi mer information kommer vi gå ut med den, säger polisen i region syd till Metro.

"Polisen är tacksamma för er hjälp för att hitta de misstänkta terroristerna", skriver tyska BKA på sin hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro