ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Regeringen och Alliansen överens om nya amorteringskravet

Johan Wikén · 16 Mar 2016
Uppdaterad 16 Mar 2016
Finansmarknadsminister Per Bolund, MP, har fortsatt kämpa för amorteringskravet trots kritiken.

Finansmarknadsminister Per Bolund, MP, har fortsatt kämpa för amorteringskravet trots kritiken.


Enligt uppgifter till Dagens Industri har regeringen och allianspartierna kommit överens om en ny utformning av amorteringskravet – som väntas klubbas igenom på torsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har varit många turer runt amorteringskravet. Kammarrätten i Jönköping har vid flera tillfällen riktat kritik mot kravet och förra året drogs Finansinspektionens förslag tillbaka.

Men nu ska alltså regeringen och allianspartierna ha en färdig uppgörelse om amorteringskravet som väntas klubbas i finansutskottet redan på torsdag, enligt vad   Dagens Industri erfar.

– Det är en bred uppslutning och beslutet kommer att offentliggörs på torsdagen, säger en källa med insyn till tidningen.

LÄS MER: Trots hård kritik – ministern står fast vid amorteringskrav

Det ska dock ha gjorts en viktig förändring i jämförelse med regeringens proposition. En förändring som innebär att den som köper en nyproducerad bostad slipper kraven på amortering. Men endast i fem år, enligt Dagens Industri.

Trots kritiken har finansmarknadsminister Per Bolund, MP, stått fast vid att skärpta krav behövs.

– Vi kommer bjuda in till samtal och hoppas att oppositionen är intresserad av att fortsätta diskutera, men jag har ingen färdig tidplan för de samtalen, sa ministern för några månader sedan till TT.

Nu verkar samtalen ha gett resultat. Amorteringskravet ska börja gälla från och med den 1 juni enligt planen, rapporterar Dagens Industri.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro