ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Astralis ett av franchise-lagen i EU LCS

Erik Glanell · 8 Okt 2018
Uppdaterad 8 Okt 2018
Astralis är ett av lagen som enligt uppgift är aktuellt för en plats i EU LCS nästa år.

Astralis är ett av lagen som enligt uppgift är aktuellt för en plats i EU LCS nästa år. Foto: Lolesports/flickr


Worlds är i gång och samtidigt kommer uppgifter om hur 2019 års högstaliga i League of legends kan komma att se ut. Astralis ska enligt uppgift vara ett av lagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Uppgifter om vilka organisationer som blir franchise-partners i EU LCS har sipprat upp till ytan. Bytet till franchising ska ske till 2019 och betyder enkelt förklarat att ligans intäkter delas mellan lagen i den. För att få vara med krävs ett godkännande och en påse pengar. Närmare bestämt 115 miljoner kronor.

Nyligen rapporterar ESPN Esports att ett av lagen som köpt in sig i ligan är danska Astralis.

– De stora esportorganisationerna har länge haft en dragkamp om vem som ska knipa de åtråvärda platserna i EU LCS när ligan låses 2019. Att inget lag kan åka ur ligan är negativt ur en sportslig synvinkel men gör det mer attraktivt för de stora organisationerna och deras sponsorer, säger säger den svenska Lol-experten Henning Eklund till Metro Esport.

Ska ha värvat dansk kommentator

Enligt sajtens källor är det den danske Lol-kommentatorn Martin ”Deficio” Lynge som ligger bakom ansökan.

Lynge lämnade nyligen sitt heltidsjobb som kommentator i LCS men har även efter det varit ett återkommande ansikte i sändningarna. Om han nu har för avsikt att bli en av de ledande personerna i Astralis satsning på League of legends kommer han bli tvungen att lämna sitt uppdrag som kommentator.

– Om uppgifterna att Astralis rekryterat den omåttligt populäre kommentatorn Deficio stämmer visar det att Astralis verkligen har satsat på att bygga upp en bra infrastruktur kring sitt framtida LCS-lag, säger Henning Eklund som tidigare har jobbat tillsammans med Lynge.

ESPN har varit i kontakt med Martin ”Deficio” Lynge som valt att inte lämna någon kommentar.

Hoppas på svenskt återtåg

Bland de som tidigare nämnts av som aktuella för EU LCS finns de två topplagen Fnatic och G2. Hennig Eklund hoppas dessutom på att få se lite mer blågult när alla lagen till slut är klara.

– Som svenskt Lol-fan kan jag inte annat än hoppas att NiP tar upp kampen, efter att nyligen ha gjort sig av med det lag som gick till final i EU Masters, säger Henning Eklund.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro