ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Uppgifter: Kulturprofilen ofredade kronprinsessan

Valerie Kaspersen · 28 Apr 2018
Uppdaterad 28 Apr 2018
Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera, säger Margareta Thorgren, Hovets informationschef, till SvD.

Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera, säger Margareta Thorgren, Hovets informationschef, till SvD. Foto: Wikimedia commons


Under en sammankomst i Akademiens villa Bergsgården på Djurgården ska kulturprofilen lagt handen på kronprinsessans rumpa, enligt källor till Svenska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tre vittnen ska ha sett händelsen utspela sig, enligt SvD. Men Hovets informationschef, Margareta Thorgren, kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna.– Kungafamiljen står bakom metoo-initiativet. Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera, säger Margareta Thorgren till SvD.

Horace Engdahl, under tiden han var Svenska Akademiens ständige sekreterare, ska även ha haft i uppdrag att se till att kronprinsessan inte hamnade ensam med kulturprofilen på mottagningen efter Akademiens högtidssammankomst i december 2006, enligt SvD:s källor.

Kulturprofilens advokat har kommenterat uppgifterna. ”Min klient förnekar bestämt det som påstås och menar att detta endast är illvilliga rykten med ett enda syfte; att svärta ner och skada honom”, skriver han till SvD.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro