ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Uppgifter: Nordiska motståndsrörelsen planerar kupp mot Sverigedemokraterna

Staffan Erfors · 6 Jul 2017
Uppdaterad 7 Jul 2017
Nordiska motståndsrörelsen under en demonstration och Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

Nordiska motståndsrörelsen under en demonstration och Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.


VISBY. Fredagen är Sverigedemokraternas dag i Almedalen – då anländer Nordiska Motståndsrörelsen till Visby. Enligt uppgifter till Metro är det inget sammanträffande. Nazisterna planerar att störa Jimmie Åkessons tal.

klar

Artikellänk är kopierad

Nazistpartiets val att anlända till politikerveckan först under fredagen, då en stor del av besökarna redan har lämnat, har förvånat många. Men Metro har uppgifter om att det finns ett speciellt syfte med NMR:s val av dagar att närvara i Visby.

– Man planerar att störa under Jimmie Åkessons tal. Man vill jävlas med SD och istället få ut sitt eget budskap, säger Metros uppgiftslämnare.

Det förvånar inte Jonatan Leman, researcher på tidningen Expo och van vid att kartlägga vit makt-miljön.

– Det är en teori som vi har underhållit här på Expo. Det kan tillexempel vara i form av en flashmob där de håller upp skyltar. De här uppgifterna stärker min bild av varför NMR har valt de här dagarna, säger Jonatan Leman.

Polisen har förberett sig inför NMR:s närvaro:

– Vi får ta hand om det om det sker, vi har en kommendering på plats som arbetar med det här, säger Tove Hägg, presstalesperson för polisens kommendering i Almedalen.

– Man bör komma ihåg att ökad synlighet inte behöver innebära ett ökat hot. Uppmärksamheten kring detta bygger mycket på att man vill blåsa upp saker så att det ter sig som ett ökat hot, säger Nina Odermalm Schei, presschef vid Säkerhetspolisen.

Sverigedemokraterna planerar att genomföra sin dag enligt planerna.

– Vi tar det här på allvar såklart, jag har dock inte hört något om det, säger Henrik Vinge presstalesperson vid Sverigedemokraterna om Metros uppgifter.

Metro har sökt företrädare från NMR utan att lyckas.

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro