ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Nordkorea försöker lura USA – tillverkar fortfarande kärnvapenbränsle

David Peterson · 30 Jun 2018
Uppdaterad 30 Jun 2018
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och den amerikanska presidenten Donald Trump vid mötet i Singapore tidigare i sommar.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och den amerikanska presidenten Donald Trump vid mötet i Singapore tidigare i sommar. Foto: TT


Den amerikanska underrättelsetjänsten tror att Nordkorea har ökat sin produktion av bränsle till kärnvapen, rapporterar NBC News.

klar

Artikellänk är kopierad

Nordkorea kan ha börjat gömma tillverkningen av kärnvapenbränsle de senaste månaderna medan Nordkoreas ledare Kim Jong-Un förhandlar USA, rapporterar NBC News som hänvisar till flera källor inom den amerikanska underrättelsetjänsten.

– Arbetet med att lura oss när det gäller antalet anläggningar, antalet vapen, antalet robotar, pågår. Vi håller uppsikt, säger en av källorna till NBC.

Flera av källorna säger att underrättelsetjänsten är säkra på att Nordkorea har hemliga kärnvapenanläggningar.

– Även om Nordkorea har upphört med sina robot- och kärnvapentest så finns det inga bevis på att de har minskat sina lager eller att de har upphört med produktionen. Det finns entydiga bevis för att de försöker lura USA, säger en källa till NBC News.

Har inte levererat

Uppgifterna går emot den amerikanska presidenten Donald Trumps uttalande om att Nordkorea inte längre är ett kärnvapenhot. Hittills har Nordkorea inte levererat några av de löften om nedrustning som Trump påstår sig ha fått av Kim Jong-Un.

Samtidigt har USA sagt att de inte kommer hålla en planerad militärövning med Sydkorea i augusti.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro