ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Uppgifter: Regeringen överens om att fler ensamkommande ska få stanna

Hugo Ewald · 27 Nov 2017
Uppdaterad 27 Nov 2017
Socialdemokraterna och Miljöpartiet har stått långt från varandra i frågan.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har stått långt från varandra i frågan. Foto: Alexander Larsson Vierth/TT


Enligt uppgifter till Aftonbladet har Miljöpartiet och Socialdemokraterna kommit överens i frågan om de ensamkommande. Enligt en källa till tidningen kommer överenskommelsen innebära att fler får stanna i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska regeringen, som består av Socialdemokraterna och Miljöpartiet, efter hårda förhandlingar ha kommit överens i frågan om ensamkommande.

– Överenskommelsen innebär att de allra flesta i denna grupp kommer få möjlighet att stanna i Sverige, säger en person som benämns som en centralt placerad källa, till tidningen.

Den nya uppgörelsen ska presenteras på en pressträff under eftermiddagen och är resultatet av mycket arbete. Miljöpartiet, som krävt att ungdomar som inte fyllt 18 när de kom till Sverige 2015 ska få stanna, och Socialdemokraterna, som står bakom dagens regler, ska ha stått mycket långt från varandra i frågan.

Frågan ska ha varit viktig att lösa då man beskriver det som att Rosenbad ”paralyserats” av konflikten, som nu alltså ska ha lösts.

– Det har verkligen hänt saker nu och vi tror att vi har en lösning för de flesta som kom före den 24 november 2015, säger en källa till nyhetsbyrån TT, som och tillägger att ”det är fortfarande inte helt klart”.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro