ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgifter: Toppolitiker sexuellt ofredad på Almedalens invigningsfest

Staffan Erfors · 3 Jul 2017
Uppdaterad 4 Jul 2017
Det var på konferenscentret Wisby Strand som ofredandet ska ha ägt rum.

Det var på konferenscentret Wisby Strand som ofredandet ska ha ägt rum. Foto: Petré Events/TT


VISBY. En kvinnlig toppolitiker ska ha blivit sexuellt ofredad på Almedalens officiella invigningsfest, kan Metro avslöja. Den utpekade förövaren är en näringslivsman som uppges ha fotat in under kjolen på politikern. Jag mår inte bra av det här, det känns fruktansvärt”, säger den kvinnliga politikern till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var vid midnatt på söndagen som det sexuella ofredandet ska ha ägt rum. En tidigare högt uppsatt politiker, som i dag är framgångsrik entreprenör inom näringslivet, påstås ha lagt sig ned på golvet och fotograferat upp under kjolen på en kvinnlig toppolitiker från Mellansverige.

– Det var helt sjukt. Här läser man om våldtäkter på musikfestivaler och nyanlända flyktingar anklagas för att missköta sig och sedan får man se en framgångsrik företagare bete sig på det här sättet, det är helt oacceptabelt, säger Metros uppgiftslämnare.

Näringslivsmannen ska ha tagit flera bilder med sin telefon och visat sina festande kamrater. Den kvinnliga toppolitikern ska ha blivit mycket upprörd och gråtit. Hennes väninnor försökte ta hand om henne och kvällen fick avbrytas.

Händelsen inträffade på Almedalsveckans officiella invigningsfest på kongresscentret Wisby Strand. Landshövdingen på Gotland, Cecilia Schelin Seidegård, talade för de hundratals gästerna som bjöds på bubbel och tilltugg.

Festen arrangerades av kändisfestfixaren Johan Petré i samarbete med Millton Labs, ett konsultföretag inom IT och kommunikation.

Mängder av kändisar och makthavare var på plats, bland gästerna fanns bland andra Hollywoodstjärnan Malin Åkerman i sällskap med amerikanske skådespelaren Jack Donnelly som är hennes nye pojkvän.

Det var när efterfesten tagit vid som den kvinnliga politikern uppges ha utsatts för övergreppet.

När Metro når toppolitikern drygt tolv timmar efter det inträffade är hon skakad.

– Jag försöker bara samla mig för att kunna ta mig igenom veckan, jag har ett arbete att utföra här och just nu sitter jag och försöker skriva ett anförande, säger kvinnan.

– Jag mår inte bra av det här, det känns fruktansvärt.

Överväger du att göra en polisanmälan om det inträffade?

– Jag orkar inte tala mer med media om det här, det känns väldigt jobbigt, jag försöker bara ta mig igenom veckan nu.

När Metro träffar den utpekade mannen säger han sig vara chockad:

– Det där är helt vrickat, det är inte sant. Jag tog en bild på henne bakifrån när hon dansade. Bilden som visar henne från ländryggen och neråt är inte tagen när jag låg ner på något golv. Jag gick fram till henne och visade bilden, ”schyssta spiror”, sa jag och jag visade den direkt för henne. Då tog hon tag i mina armar så att jag fick blåmärken. Jag raderade bilden direkt, säger han.

Han ska också ha påkallat vakter:

– Jag är helt chockad att hon har uppfattat det som ett ofredande, det var aldrig min avsikt på något sätt. Hon var upprörd för hon ville att vi skulle tala ut, men jag ville inte stå på dansgolvet och tjafsa med henne… Jag blev alldeles paff över hennes reaktion, därför gick jag fram till vakterna och berättade vad som egentligen hade hänt. Det är helt osannolikt att jag blir anklagad för sexuellt ofredande.

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro