ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppgörelsen: S och MP bildar regering – V får inget inflytande

Karl Enn Henricsson · 11 Jan 2019
Uppdaterad 11 Jan 2019
I ett utkast på en överenskommelse som Socialdemokraterna publicerat, framgår att partiet vill bilda regering med Miljöpartiet och att Centerpartiet och Liberalerna ska släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

I ett utkast på en överenskommelse som Socialdemokraterna publicerat, framgår att partiet vill bilda regering med Miljöpartiet och att Centerpartiet och Liberalerna ska släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Foto: Jåma Naina Helen/Aftonbladet/TT


Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer bilda regering och Centerpartiet och Liberalerna kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Vänsterpartiet får inget något inflytande. Det framgår i det utkast till en överenskommelse som S nu publicerar.

klar

Artikellänk är kopierad

Utkastet är 16 sidor långt och listar sakpolitiska punkter som partierna har kommit överens om.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att bilda regering, och Liberalerna och Centerpartiet kommer att acceptera att Stefan Löfven (S) väljs som statsminister, enligt dokumentet.

Utkastet: V får inget inflytande

De fyra partierna är överens om ett budgetarbete och ”samarbetet gäller budgetår för budgetår, så länge som partierna är överens om dess fortsättning, med inriktningen att samarbetet ska löpa hela mandatperioden”.

Vidare går i dokumentet att läsa att ”i de sakfrågor som omfattas av överenskommelsen kommer Centerpartiet och Liberalerna fullt ut medverka i beredningsprocesser både av utredningsdirektiv, propositioner till riksdagen, förordningsändringar som följer av ny lagstiftning samt i förekommande fall också uppdrag eller regleringsbrev till myndigheter”.

Vänsterpartiet kommer inte att ha något inflytande, enligt dokumentet.

Nästa statsministeromröstning kommer att genomföras på onsdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro