ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Upphittad katt i USA var svensk

Peter Lindholm · 28 Jun 2013
Uppdaterad 30 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Multnomah County Animal Services

En upphittad katt i amerikanska Oregon har vållat både huvudbry och detektivarbete. Mikrochipset som katten bar på visade nämligen att den var svensk.

Den svenskjamande katten hittades i förra veckan nära staden Portland, och lämnades in till ett djurhem. Ganska snart förstod personalen på Multnomah County Animal Services att det inte var frågan om en vild katt eftersom hon var både vänlig och tillgiven.

När det upptäcktes att katten, som fick namnet ”Sasha”, hade ett implanterat mikrochips trodde man att det ganska lätt skulle gå att hitta ägaren.

Men numret var konstigt och gick inte att spåra i några databaser. Efter en del ringande och frågande kom man fram till att de tre första sifforna angav att det var en svensk katt.

Det svenska konsulatet i Seattle kontaktades, men det lyckades inte få fram information om vem ägaren var. Inte heller två svenska mikrochipagenturer kunde få fram något i sina register.

I tisdags beslöt sig djurhemmet för att lägga ut en efterlysning på sin facebooksida och efter 700 delningar och 40 000 visningar fick de napp i torsdags.

”Jag är så rörd över allt arbete som lagts ned på sökandet. Kattens namn är Kairi. Hon har varit en del av min familj sedan hon var en kattunge i Sverige, och har flyttat flera gånger med oss”, meddelande ägaren Catherine Roebuck.

Att katten gått vilse kanske kan förklaras av att den föddes i Sverige 2004, flyttade till Österrike 2008 och har därefter bott i både Alabama och Portland.

Kairi har nu återförenats med sin familj.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro