ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Upphittade valpar till salu – polisen sänker priset

david gustavsson · 18 Mar 2015
Uppdaterad 18 Mar 2015
En av valparna som söker ett nytt hem.

En av valparna som söker ett nytt hem. Foto: Polisen


Vill du rädda en hund? Nu säljer polisen fyra valpar som nyligen hittades utanför Norrköping. Priset har sänkts efter svalt intresse. Och nu regnar förfrågningarna in.

klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av februari hittade en privatperson en amstaff-valp invid en väg utanför Norrköping.

– Det är fruktansvärt, man förstår inte riktigt det här. Den kom krypande på vägbanan, vi tog hand om den och körde den till polishuset i Norrköping, säger hon till P4 Östergötland.

Polisen hittade sedan ytterligare tre valpar i närheten i samhället Skärblacka. Det rör sig om två tikar och två hanar. Samtliga är mellan tio och tolv veckor gamla – och chipmärkta i Kroatien. Polisen har försökt spåra en eventuell ägare i landet, men utan resultat. 

Östgötapolisen satte först en prislapp på mellan 20 000–25 000 kronor per valp. Men det visade sig vara alldeles för dyrt för att locka köpare. Nu meddelar man att de är till salu för bara 2 000 kronor styck. Anledningen är att Svenska Djurskyddsföreningen valt att stå för en stor del av kostnaden. De betalar nu veterinärbesiktning, vaccination och tillfällig isolering av hundarna. Isoleringen pågår till 17 april som också är första köpdatumet.

– Det har trillat in många intresseanmälningar. Med tanke på det låga priset, den stora uppmärksamheten och att många vill hjälpa djur bedömer jag chanserna som mycket goda för att de ska bli sålda, säger Thomas Agnevik, presstalesman på polisen i Östergötland.

För att säkerställa att valparna kommer till ett bra hem ska polisen också pröva och godkänna lämpligheten hos den som är intresserad.

klar

Artikellänk är kopierad

david gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro