ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Upphittade väskan innehöll 84 000 kronor: "Enda rätta att lämna den till polisen"

Annica Ögren · 16 Apr 2018
Uppdaterad 16 Apr 2018
Det var Fouda Andas som lämnade in väskan till polisen efter att en annan person lämnat in väskan på hans kafé.

Det var Fouda Andas som lämnade in väskan till polisen efter att en annan person lämnat in väskan på hans kafé. Foto: TT och privat


En kvarglömd väska med 84 000 kronor i hittades på söndagen i Linköping. Personerna som hittade väskan valde att lämna in den till polisen – och blir nu hyllade av polisen för sin föredömliga insats.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i söndags som den obevakade väskan upptäcktes på Resecentrum i centrala Linköping, som även Aftonbladet skrivit om. Vid en närmare koll visade det sig att väskan var kvarglömd, varpå ett en kvinna – som ännu förblivit anonym – lämnade in väskan till ett kafé inne på stationen.

Fouad Andas som är ägare på kafét, och som tog emot väskan, väntade på att en ägare skulle komma tillbaka för att hämta väskan. Men när så inte skedde öppnade Foas väskan för att leta efter ett ID-kort – och det var då han såg att väskan var full av kontanter.

– Det blev totalt stopp hos mig, det var så mycket pengar i olika valutor och förmodligen mer än vad jag trodde där och då, säger han till Metro.

– Jag kände att det enda rätta är att lämna väskan till polisen, jag hade ju ingen aning om vad det var för pengar.

På måndagen gick Linköpingspolisen ut på sin Facebooksida med en hyllning till Fouad Andas och personen som först hittade väskan. Det visade sig nämligen att det var 84 000 kronor i den. Efter lite efterforskning av polisen visade det sig även vara en extra god gärning då pengarna enligt polisen tillhör en välgörenhetsorganisation, och att pengarna var avsedda för barn utomlands.

Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen i Region Öst, berättar att de noga kontrollerat att pengarna var ”rena”.

– Det finns ingen misstanke om brott och de verkar väldigt godhjärtade, även om det inte var det bästa sättet att transportera pengar på, säger Willsund.

Polisen vill inte gå ut med namnet på vilken organisation det rör sig om på grund av deras egen säkerhet.

Fouad Andas är lättad att pengarna kommit till rätta:

– Organisationen frågade om jag ville ha något för att jag lämnade in väskan, men för mig spelar det ingen roll. Jag var bara så glad att jag gjorde det eftersom pengarna var till barn, säger han.

I polisens hyllning på sin Facebooksida skriver de bland annat:

”Stor respekt och bevis på stark karaktär till er som igår hittade en kvarglömd väska på resecentrum i Linköping med cirka 84 000 kronor i och lämnade in den till polisen. Föredömligt!”

De meddelar även att välgörenhetsorganisationen blivit kontaktad, och skriver vidare:

“Om de blev lättade att väskan med pengarna var i säkert förvar? Ja, kan man väl lugnt säga.”

Inlägget har efter bara några timmar fått över 500 reaktioner i sociala medier, där en användare skriver:

”Än finns det hopp för mänskligheten, jag blir så glad. Tänk om alla kunde lära sig vad som är mitt och ditt.”

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro