ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppkoppling = Avkoppling

Andreas Nordh · 11 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Svensken gillar semester i skärgården – men vill kunna vara uppkopplad. Att surfa från bryggan kan bli sommarens fluga.– Många kan inte koppla av utan uppkoppling, säger Thomas Ekman, ansvarig för privatmarknaden på Tele2.

Enligt en undersökning som Tele2 gjort vill 86 procent vara uppkopplade under semestern och en fjärdedel av dem känner sig vilsna utan uppkoppling.– Man vill nog hänga med både på arbetet och med sina vänner, säger Göran Kecklund på stressforskningsinstitutet på Stockholms universitet.

Fast han tror också att det innebär att vi ständigt är lite uppjagade.– Jag tror det kan vara en bra idé att stänga ned, må bra och ta det lugnt. Lagom till sommaren har flera operatörer utvidgat sitt nät så att de typiska sommarorterna vid kusten ska täckas in.

Men Göran Kecklund tror att de flesta klarar sig bättre utan ständig uppkoppling.– Kulturen är utvecklad så att man måste svara på alla sms och mail. Men då stänger man inte av vardagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro